Sådan opretter du ankerlinks i WordPress HURTIG

Vil du gerne lave et link der hopper til et bestemt sted i en given tekst, skal du have gang i det der hedder anker-links. Med et anker link kan du f.eks. lave en indholdsfortegnelse, der sender brugeren til den rette overskrift i din artikel.

https://youtu.be/391g_2a5KLg
 

I WordPress kan du lave anker links på flere forskellige måder. I denne artikel gennemgår vi nogle af de mest brugte. Anker links kan forbedre brugeroplevelsen, og gøre det meget lettere at finde rundt i lange tekster. I enkelte tilfælde kan ankerlinks endda give dig en lille fordel i Google.

Info: Et ankerlink kan også kaldes et anchor link eller et jump link

Hvad er negativt og positivt ved at bruge anchorlinks?

Grunden til at jeg ikke bruger indholdsfortegnelser i alle mine artikler skyldes, at det også er et par negative ting ved at bruge anchor links:

  • Anchor links kan få brugerne til at bruge mindre tid på din hjemmeside. Brugeren finder hurtigere det de søger, og forlader så siden hurtigere. Dette kan ses som negativt i forhold til de brugersignaler Google kigger på (Time on Site). Overordnet bør brugeroplevelsen dog veje højest.
  • Uden en indholdsfortegnelse eller anker links, scanner vi typisk hele artiklen. Kører du med annoncer på din hjemmeside (f.eks. AdSense), risikere du at brugeren springer forbi annoncen. Samtidig kan det ske at brugeren ikke ser vigtige informationer, eller dine affiliate links.

De positive ting ved at bruge anchor-links overgår de negative:

  • Anchor links giver en langt bedre brugeroplevelse. Dette gør sig især gældende når det kommer til lange artikler på 2000+ ord. Når artiklerne er virkelige lange, kan det være virkeligt svært at finde den information man søger.
  • Selv om du henviser en bruger til en artikel med svaret på deres spørgsmål, er det ikke sikkert de rent faktisk læse artiklen. Vi vil have svar så hurtigt som muligt, med anchor links kan du sende brugere direkte til den rigtige sektion.
  • Nogle gange vil Google bruge dine anchor links i søgeresultaterne. Du kan ikke selv bestemme hvornår Google gør dette, men anchor links kan give dig ekstra linje i søgeresultaterne. Dette får din side til at skille sig mere ud, hvilket kan give en højere CTR (Click Through Rate).

Tilføj en indholdsfortegnelse i WordPress

Vil du gerne lave en indholdsfortegnelse i et indlæg eller på en side, er det lettest med et plugin. Ved at bruge et plugin kan du automatisk få oprettet en oversigt med links, der henviser (hopper) til den pågældende sektion.

Det plugin jeg selv bruger hedder Easy Table of Contents. Det eneste der kræves er du installerer Easy Table of Contents, vælger opsætningen og indsætter en shortcode.

1) Installer først plugin’et under Plugins → Tilføj nyt → søg efter “Easy Table of Contents” → Klik Installer → og til slut Aktivér.

2) Efter plugin’et er installeret går du ind under Indstillinger → Table of Contents. Jeg anbefaler at du manuelt indsætter indholdsfortegnelsen på dine indlæg og sider. Under Enable Support sætter jeg derfor et flueben i Indlæg og Sider.

3) Under punktet Header Label kan du selv vælge hvad der skal stå, over dine indholdsfortegnelser.

Indholdsfortegnelse i WordPress

4) Det sidste du skal gøre er at indsætte shortcode i din tekst, der hvor du ønsker at indholdsfortegnelsen skal være.

Easy Table of Contents, laver nu automatisk en indholdsfortegnelse ud fra overskrifter i dit indlæg. Bruger du h1, h2, h3 etc, underoverskrifter, vil de blive indlejret under hinanden. Dette er igen med til at gøre det hele mere overskueligt.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.